Etkin İletişim, Yenilikçi Çözüm
logo

Telefon Numaramız

0224 224 41 42

Güvenli İş, Mutlu Yaşam

Bilgi için bizimle iletişime geçin

GSM Ruhsatları

Gayrisıhhî Müessese (Sıhhi Olmayan İşletme), faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müesseselerdir.

I. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Nedir?

Meskenlerden mutlaka uzak bulundurulmaları gereken işyerleridir.

II. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Nedir?

Meskenlerden mutlaka uzaklaştırılması gerekmemekle beraber izin verilmeden önce civarında ikamet edenlerin sıhhat ve istirahatleri üzerine gerek tesisatları ve gerekse vaziyetleri itibarıyla bir zarar vermeyeceğine kanaat oluşması için inceleme yapılması gereken işyerleridir.

III. Sınıf Gayri Sıhhi Müessese Nedir?

Meskenlerin yanında açılabilmekle beraber yalnız sıhhî nezarete tabi tutulması gereken işyerleridir.

GSM Ruhsatları
G.S.M. Ruhsatı Düzenlemeye Yetkili Kurumlar

Büyükşehir Belediyesi olmayan belediye sınırı içerisindeki ve mücavir alanlarında kurulmak istenen veya kurulu bulunan sanayi tesislerine G.S.M. ÇALIŞMA RUHSATI vermek, 10.08.2005 tarih ve 25.902 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik" uyarınca İl Mahalli Özel İdarelerine verilmiştir.

Organize Bölgelerinde 12/04/2000 Tarih ve 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda yapılan değişiklik ile G.S.M. Ruhsatlarını Bölge Müdürlüğü verecektir. Ç.E.D. Raporu düzenlenmesi gereken tesislerde Ç.E.D. Olumlu raporu yer seçim ve tesis kurma izni yerine geçer.

2. ve 3. sınıf G.S.M. ruhsatlarında yer seçim ve kurma izni aranmaz. G.S.M Ruhsat başvurularında tesisin kurulacağı yerin Yapı İzinleri Müdürlüğünden alınacak yer seçim belgesi ile işyerinin Yapı Kullanma İzin Belgesi veya Yapı Kullanma İzin Belgesi olmayan eski yapılardan vukuatlı tapu kaydı istenir. Tesisin kurulacağı yerin Belediye İmar Planlarına göre yer seçimi uygunsa iş yerinin türüne göre aşağıdaki belgelerden bazıları istenir:

Gerekli Belgeler
  • Dilekçe: İlgili makama hitaben yazılmış resmi başvuru yazısı.
  • Proses Akım Şeması: Üretim süreçlerinin detaylı şeması.
  • İmar Durumu yazısı: OSB içinde olan projeler için OSB Müdürlüğü; OSB dışında olan projeler için Belediyenin İmar Planları açısından kurum yazısı.
  • Tapu veya Kira Kontratı: Mülkiyet durumu belgesi.
  • Vaziyet Planı: Projenin genel yerleşim planı.
  • Eski Tesisler İçin Belgeler: 07.02.1993 tarihinde yayımlanan ÇED Yönetmeliği'nden önce alınmış izin, ruhsat, onay, kamulaştırma kararı, mevzi imar planı, üretim ve/veya işletmeye başladığını gösterir belgeler.
  • Kapasite Raporu ve Projeyi Tanıtıcı Diğer Belgeler: Proje hakkında detaylı bilgi veren dokümanlar.
  • Ticaret Sicil Gazetesi: Şirketin kuruluş ve faaliyetleri hakkında resmi gazete ilanı.
  • Vergi Levhası: Vergi mükellefiyetini gösteren belge.
X
WhatsApp destek ekibimiz sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?
WhatsApp Destek Hattı